Menu Right

Top Social Icons

Responsive Full Width Ad

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Slawomir Mrozek - Sazan Pdf E-kitap indir



Bazen taşrada bir devlet memuru, bazen yıllarca ağaç kovuğunda yaşamış bir vahşi, bazen de para kazanmak umuduyla başka ülkelere göçmüş bir adam... Batılılaşan bir Doğu Avrupa ülkesinden komik insanlar, komik hikâyeler var Mrozek'in kitabında. Kısa öykü ustası bir yazarın kaleminden çıkan bu absürd öyküler, ülkemiz okurlarını çok ama çok tanıdık bir dünyaya götürecek. Yaşam karmaşasından seçtiği manzaraları öyküleştiren Slavomir Mrozek keskin bir gözlemci ve büyük bir anlatım ustası olduğunu gösteriyor bizlere.

Karikatürist, oyun yazarı, kısa öykü ustası Slavomir Mrozek 1930 yılında Borzecin, Krakov’da doğdu. Meslek yaşamına gazetecilikle başladı. 1950 yılında ilk karikatürleri yayınlandı. Gazetelerde yayınladığı karikatürler 1953 yılında kitap haline getirildi. Mrozek 1958 yılında, totaliter rejimlerde polisin ve dolayısıyla istihbarat örgütlerinin rolüne değindiği ilk tiyatro oyunu Polis’i yazdı. Bu oyunla üne kavuştu ve 1964 yılında yazdığı Tango, onu dünya çapında bir yazar haline getirdi. Beckett, lonesco ve Dürrenmat'la birlikte çağımızın en büyük tiyatro yazarlarından sayılan Mrozek’in eserleri bugüne kadar bir düzineden fazla dile çevrilmiştir.
Mrozek siyasi sebeplerden ötürü 1963 yılında İtalya’ya iltica etti ve daha sonra Paris’te yaşamaya başladı. 1968 yılında Rusların Çekoslavakya’yı işgaline tepki gösterince Polonya vatandaşlığından çıkarıldı. Uzun süre Fransa, Amerika ve Almanya’da yaşadıktan sonra Meksika’ya yerleşti. 1997 yılından beri Polonya’nın en çok satan günlük gazetesi “Gazeta Wyborcza”da karikatür ve makaleleri yayınlanmaktadır.
Eserlerinden bazıları: Policja (Polis, 1958), Strip- tease (Striptiz, 1961), Tango (Tango, 1964), Woda (Su, 1967), Garbus (Kambur, 1975), Serenada (Serenat, 1977), Letni dzien (Bir Yaz Günü, 1984), Kontrakt (Kontrat, 1986), Wdowy (Dullar, 1992), Opowiadania z Trzemielowey Gory (Trzemielowey Gory’den Öyküler, 1953), Slon (Fil, 1957), Dwa listy i inne opowiadania (Teo’nun Mektupları ve Diğer Öyküler, 1970), Opowiadania (Öyküler, 1981). 





pdf : 






Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Responsive Full Width Ad

Copyright © 2016 Grow Castle Turkiye, powered by Blogger.