Menu Right

Top Social Icons

Responsive Full Width Ad

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Nikolay Gogol - Petersburg Hikayeleri Pdf E-kitap indir



Nikolay Vasilyeviç Gogol, bu kitapta yer alan "Bir Delinin Güncesi ”, “Kaput" (Palto), “Burun”, “Fayton ve Neva Caddesi’’ adlı öykülerinde (tümü birden Petersburg Öyküleri diye anılmaktadır) küçük insanın ezikliğini alaycı bir dille sergiler. Gogol’ün yapıtlarına acı gülücükler, gözyaşları arasında beliren gülücükler egemendir. Dostoyevski “Biz hepimiz Kaput tan çıktık’’ diyerek küçük insanın yazgısını dile getiren Gogol’ün Rus edebiyatındaki yerini vurgulamaktadır.
Taraş Bulba ise yurtsever bir Kazak atamanının kahramanlık destanıdır.

Nikolay Vasilyeviç Gogol, 1809’da Ukrayna’nın Bolşiye Soroçintsi kasabasında doğdu. Çocukluğu mülklerinin bulunduğu Vasilyevka köyünde geçti. Öğrenimi sırasında edebiyata ve tiyatroya duyduğu yakınlık nedeniyle okul gazetelerine şiirler ve romantik öyküler yazdı. 1828’de liseyi bitirdi, Petersburg'a gönderildi. Edebiyat çevrelerine girme arzusu başarılı olmayınca kendini başkent ortamından soyutlayarak edebiyat çalışmalarına hız verdi.
Tarih öğretmenliğine başladı, Puşkin'le tanıştı. Dikanka Yakınlarındaki Bir Çiftlikte Geceler adlı öyküler toplamı 1831 -32’de yayımlandı ve kendisine, beklenen ünü sağladı. Petersburg Öyküleri, Müfettiş ve Ölü Canları yazdı. Sonraları içine girdiği dinsel havanın etkisiyle Ölü Canlar ın ikinci cildini yazdı, ama beğenmediği için yaktı. Kudüs’e gidip hacı olmasının ardından Ölü Canların ikinci cildini yeniden yazdı ama yine yaktı. 1852 yılında girdiği ruhsal bunalıma dayanamadı ve çıldırarak öldü.





pdf : 






Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Responsive Full Width Ad

Copyright © 2016 Grow Castle Turkiye, powered by Blogger.